Warning: getimagesize(https://en.presstletter.com/wp-content/uploads/2013/06/CASA-SUBIAS-4_web.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/presstle/public_html/en/wp-content/themes/Presstletter/single.php on line 42

KUBIK EXTENSION GRAS arquitectos

GRAS arquitectos: http://gras-arquitectos.com/

CORTEN, BOX, CONTRAST

CASA SUBIAS 1_web

CASA SUBIAS 2_web

CASA SUBIAS 3_web

CASA SUBIAS 4_web

CASA SUBIAS 5_web

CASA SUBIAS 6_web

CASA SUBIAS7_web

 

EXTREME CONTRAST: extension of a single-family detached home in Mallorca.

The intervention in an existing building, and even more so with the ambition of this project, is always a delicate matter.In this case the client wanted to add many programme requirements to the current house: an indoor pool, a game room and several rooms in addition to reorganizing the existing dwelling.It was chosen, after much research, to extend the house through an exercise of EXTREME CONTRAST. The possibility of intervening in the fa ades of the existing house to adjust them to a more current aesthetic was cast aside; instead the contemporary language of the new volumes was emphasized to maximise contrast. The result is a series of “boxes” that surround and embrace the old house, generating an innovative combination between the existing building and the new “boxes” of steel. This combination enhances both architectures: the framing of the new volumes highlights the old, of little value and the new stands out greatly in contrast to the former.The materialisation of the project was in line with the concept; the original building was left in the same state, painted white, with sloping Arab tile roofs and wood carpentry, whilst the extension was done with Corten steel searching for rotundity of the elements.

 

Architects: GRAS arquitectos, Guillermo Reyn s con A?lvaro Perez

Location: Palma de Mallorca, Spain

Area: 950 m2

Year: 2013

Photography: Jos Hevia

Scrivi un commento