Warning: getimagesize(https://en.presstletter.com/wp-content/uploads/2013/04/box-02-18.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/presstle/public_html/en/wp-content/themes/Presstletter/single.php on line 42

BOX House – Alan Chu & Cristiano Kato arquitetos

Alan Chu & Cristiano Kato arquitetos: http://www.escritorio.arq.br/

RESIDENTIAL, BOX, SMALL VOLUME

box-01-18

 

box-02-18

box-18-18

box-16-18

box-04-18

box-07-18

 

This project is located in Brazil, on SA?o SebastiA?o s island, on the north coast of the State of SA?o Paulo.The Box House is located on Santa Tereza s mountain, at 100 meters above sea level, it is home of the caretaker of a 8,000m2 summer property. The site, next to two enormous rocks, already had the old caretaker s house, one-story house with stone walls and clay roof tiles. The original house was too small, with little ventilation and almost no natural light, moreover, as it was very close to the street offered little privacy to its users. Because of its position in one of the main entrances of the property and the fact that the place is very exposed to the street there was a concern to create something simple but elegant in a way that it could be appreciated by those on the street without compromising the caretaker s privacy. The new building has 2 floors, a white suspended box, where the bedroom is and it is possible to see the continent and the SA?o SebastiA?o Channel. Under it, at street level, are the living room, kitchen and bathroom. The sloping terrain conditions were used as a conductor lead for the concept, The 3.00 m x 5.00 m white box is supported on one side by an already existing retaining wall and on the other by a wall built with the same kind of rocks used in other local constructions.

 

Architects: Alan Chu & Cristiano Kato

Location: Ilhabela, Sao Paulo – Brazil

Design year: 2008

Construction year: 2008

Constructed area: 36.00 sqm

Site area: 8,000.00 sqm

Photographs: Djan Chu

Scrivi un commento