Warning: getimagesize(https://en.presstletter.com/wp-content/uploads/2013/03/LA-House-Guilherme-Torres-011.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/presstle/public_html/en/wp-content/themes/Presstletter/single.php on line 42

La House Studio Guilherme Torres

Salvatore Spataro 27/03/2013 Senza categoria Comments Off on La House Studio Guilherme Torres

Studio Guilherme Torres: http://www.guilhermetorres.com

OVERLAPPING, BOX, RESIDENTIAL

 

The big wooden box calls everybody s attention from inside and outside of the condominium in Londrina, Brazil. The house, designed for a young couple, abolished the spaces and traditional partitions. The Project took in consideration some factors of the lot, since it was located in the highest point of the condominium, and its wide extension of boundary walls, created a lack of privacy situation to the lot. To come through this situation, the adopted solution was to create a ground level plateau foundation, surrounded by walls that embrace the whole construction and create a perimeter in between the condominium walls. From this premise, the big concrete box was covered with cumaru wood and created in the most regular part of the site, leaving the area in a trapezoid shape to the garden and pool.

 

Architects: Studio Guilherme Torres

Local: Londrina, Brazil

Client: LA

Area: 410 mA?

Year: 2009

Photographs: Denilson Machado (MCA EstA?dio)

 

Comments are closed.