en.presstletter.com

Europe

Balint House – Fran Silvestre Arquitectos

Balint House – Fran Silvestre Arquitectos

#more with less LANDSCAPE, ELLIPSE, MONOLITH Fran Silvestre Arquitectos: www.fransilvestrenavarro.com A privileged place within a golf course near to Valencia is the starting point of this project. The proposal is drawn with elliptical traces which contain the program and maximize the possibilities of local urban law by minimizing the volumetric impact on the site. Thus, a [...]

febbraio 6, 2015 Salvatore Spataro Europe 0

The public day-nursery Jules Guesde – B+C architectes

The public day-nursery Jules Guesde – B+C architectes

#rehabilitation  REUSE, SUSTAINABLE, TRANSPARENCY  B+C ARCHITECTES : http://www.bcarchitectes.com/     The nursery Jules Guesde, built in 1898, constitutes part of the first buildings dedicated to small children which began to appear after the 1874 Roussel law (loi Roussel) which had the objective to reinforce the care, sanitary protection and wellbeing of new born and very young children.  The [...]

gennaio 7, 2015 Valentina Buzzone Europe 0

Mirror Houses – Peter Pichler Architecture

Mirror Houses – Peter Pichler Architecture

#more with less MIRROR, RESIDENTIAL, LANDSCAPE Peter Pichler Architecture: www.carlesenrich.com The Mirror Houses are a pair of holiday homes, set in the marvellous surroundings of the South Tyrolean Dolomites, amidst a beautiful scenery of appletrees, just outside the city of Bolzano. They were designed by architect Peter Pichler. The Mirror houses offer a unique chance to [...]

dicembre 13, 2014 Salvatore Spataro Europe 0

160-unit home for dependent elderly people in Villejuif – Elizabeth Naud et Luc Poux Architects

160-unit home for dependent elderly people in Villejuif – Elizabeth Naud et Luc Poux Architects

#community VOLUME, SIMPLENNES, CONNECTION Elizabeth Naud et Luc Poux Architects: http://www.elisabeth-naud-et-luc-poux-architectes.com/?lang=en A major road shaped all thinking for the building›s design, i.e. offering residents an augmented human presence thanks to greater nursing-staff availability in accompanying them through a humanized environment. The service spaces are distributed along the main circulation areas to ensure that the establishment runs [...]

dicembre 6, 2014 Valentina Buzzone Europe 0

The Cineroleum-ASSEMBLE

The Cineroleum-ASSEMBLE

#new uses EXPERIMENTATION, LOW TECH, COMMUNITY Photo by Assemble Photo by David Grandorge Photo by Morley Von Sternberg                                                                                 [...]

settembre 8, 2014 Luca Marinelli Europe 0

Bazaltbor winery, Badacsony – PLANT Atelier Peter Kis

Bazaltbor winery, Badacsony – PLANT Atelier Peter Kis

PLANT – Atelier Peter Kis: www.plant.co.hu #RESEARCH, MORPHOGENESIS, LANDSCAPE In the geometric model two basic elements – the symmetric gable, closed roof abstraction of the press house and the hexagonal shaped idealised cross section of the basalt pillars-layers – connect together into a new system, which at the same time is also a reminder of [...]

luglio 7, 2014 Martina Giustra Europe 0

Patio house in Gracia – Carles Enrich Arquitectura

Patio house in Gracia – Carles Enrich Arquitectura

Carles Enrich: www.carlesenrich.com # REUSE, PREEXISTENCE, DETAILS, PLYWOOD In the common language the word “detail” is often used to define something that is not very important, inside a general context. By contrast, in architecture, the quality of a project depends on the way the details are studied and treated. In this particular case, all the [...]

luglio 3, 2014 Maria Elena Fauci Europe 0

Shadow House – Jonathan Tuckey Design

Shadow House – Jonathan Tuckey Design

#new uses REUSE, HOME, ADDITION Jonathan Tuckey Design : http://www.jonathantuckey.com/ At Shadow House, Jonathan Tuckey’s team has converted a Grade II listed Chapel in Colerne, Wiltshire into a family home. The 19th century chapel provides living accommodation while the new addition to the rear house bedrooms and bathrooms overlooking the dry-stone walled garden. Jonathan Tuckey describes their building, [...]

giugno 1, 2014 Valentina Buzzone Europe 0

KESSEL-LO – NU architectuuratelier

KESSEL-LO – NU architectuuratelier

 #reuse PLYWOOD, PURIFICATION, FILTERS NU architectuuratelier: nu-web.be At a first glance what catches your attention is an orange door positioned on a traditional façade of a small building aligned along the street. From the outside, pedestrians can look into the bicycles storage and glimpse the studio of the owners, which both face the public ground. [...]

maggio 13, 2014 Maria Elena Fauci Europe 0

Haus Berge – KHBT

Haus Berge – KHBT

http://www.khbt.eu/ addition, wood, private home Idea An additional storey has been built on top of the north part of the house to increase the floor area. In combination with an extension at ground level the house now provides more space for the family and their guests. The former 70ies character has been developed further with [...]

maggio 3, 2014 Julia De Vito Europe 0