en.presstletter.com
 

Arrea – Altar in Brezje, 2008

Miran Kambič

#ALTAR #ADDITION #SLOVENIA

Arrea – www.arrea.si

 

The main challange of this project was how and where to organise the place for the big events and where to put the open air altar. The aim of the intervention was to keep all the qualities done by the former constructors and add a new layer to the whole by organising it in a new way. The outdoor events happen in front of the church, for this reason the new altar is placed in the northern wall of the square. By that we reorientated the square from the longitudinal place to a more larger one. The altar is located in a longitudinal building set completly hidden behind the whole northern wall. In it there is a large storage place for the chairs and a new restroom which is now accesible from a more appropriate and hidden road at the western part of the square. When the altar is closed the space functions orientated towards the church and its main facade. The placement of the altar in the northern wall keeps the view to the church facade free, as well as the southern wall towards the park and the western open view towards the mountains. When the altar is open its facade becomes much larger due to the opened doors and it atracts the views to its interior. By that also the orientation of the square changes from the longitudinal to a more larger one. Similar as in some Plečnik’s and modern churches, the place of the open church is larger than longer and is by that bringing the pilgrims closer to the altar place.

 

CREDITS

Architects: Arrea, Maruša Zorec, Martina Tepina

Location: Brezje, Slovenia

Surface:  407 m2

Year: 2008/built

Structure: Concrete, Steel

Materials: Steel, Wood

Project team: Maruša Zorec, Martina Tepina

Client/Contractor: Franciscan Monastery Brezje

Photography: Miran Kambič

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Leave A Response