en.presstletter.com
 

Studio NONSTOP – Ski apartments Bjelasnica – 2006

Studio NONSTOP – Ski apartments Bjelasnica – 2006

#RESIDENTIAL #TOPOGRAPHY #WOOD

Studio NONSTOP: http://www.studiononstop.com.ba/

The ski apartments were designed to create an artificial topography, its shape and materials echoing the natural surroundings of mountains, forest, rocks and snow.
The layout, consisting of four separate apartment buildings, is inspired by the katun type of traditional mountain village with its detached buildings forming a single spatial and functional composition. The materials used are local wood and stone, and the colors are local too – green and white – reflecting the natural surroundings. The basic concept of artificial topography is thus enhanced by the materials and color palette so that the buildings blend into their setting.
The layout centers on the view of Mt. Bjelasnica, with the four detached buildings arranged so that each of 78 apartments enjoys a direct view of the mountain-top. The composition as a whole creates a dialogue between the artificial topography and natural materials, between global tourist resorts and local holidays in the mountains, between digital multimedia postcards and the colors of nature.

CREDITS

Architects: Sanja Galić – Grozdanić, Igor Grozdanić
Location: Sarajevo, Bjelašnica
Surface: Total floor area: 6.500,00m2
Year/Status: 2004 – 2006, completed
Structure: Concrete structure
Materials: Concrete structure, metal roof, wooden facade
Project team: Edin Avdibegović, Hasnija Kazić, Jasmina Topčagić
Client/Contractor: Unioninvest doo Sarajevo
Partner/Consultants: Unioninvest doo Sarajevo
Photography: Munever Salihović, Bojan Marijanović, Studio nonstop

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Leave A Response