en.presstletter.com
 

HANS-house – M.O.D.O.

M.O.D.O (Michael Ong Design Office): www.mo-do.net

RESIDENTIAL, BOX, WOOD

 

The client’s brief was to design a home which played an active role in their everyday life, rather than a static shell. Our aim was to develop a design which engages with the rituals and the growth of this young family; blending the external and internal spaces to create movement and life in the environment.The backyard’s intention is to give the occupants a sense of connectivity to the outside, however because of poor orientation and spatial planning, the garden is often under valued, resulting in a passive relationship with the interior, In HANS-house, instead of standing next to the backyard, the form cradles and pulls the landscape in and to the centre of the house. Giving the landscape a stronger presence in the overall design of this home.

 

Architect: M.O.D.O (Michael Ong Design Office)

Location: Aberfeldie, Victoria, Australia

Project area: 350 sq meter

Project year: 2012

Photographs: Courtesy of M.O.D.O and Ricky Fung

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Leave A Response